Stap 1: Waarde bloedglucose uitlezen

Benodigdheden: Android telefoon, OTG kabel, SIM kaart (optioneel) voor gebruik buitenshuis

Het eerste dat je nodig hebt is een Android telefoon (minimaal Android 4). Deze telefoon is nodig om de waarden van de bloedglucose te sturen naar een Nightscoutservice. Een oud mobieltje is vaak prima, zolang de accu van de telefoon maar in een goede conditie is.

Het tweede dat je nodig hebt is een kabel waarmee je de Contour NextLink 2.4 kan koppelen met deze telefoon. Hiervoor heb je On-The-Go (OTG) kabel nodig. Voor de meeste oudere telefoons betreft het hier een micro USB naar USB A Female kabel. Mocht je een relatief nieuwe telefoon gebruiken dan kan het ook zijn dat je een USB-C naar USB A Female kabel nodig hebt. Let hierop voordat je een kabel aanschaft!

Tenslotte is een SIM kaart voor de telefoon nodig zodra je deze gebruikt buitenshuis. Gebruik je de telefoon alleen binnenshuis dan volstaat WIFI.Het volgende dat nu gedaan moet worden is het installeren van de Nightscout software op de telefoon. Hieronder staan twee versies, gebruik doorgaans de meest recente versie:

Android Uploader APK 0.7.1 - 600 series
Android Uploader APK 0.6.1 - 600 series

Belangrijk is dat je op te telefoon toestaat dat de software vanaf een onbekende bron geïnstalleerd mag worden.Open de Nightscout app en ga naar de instellingen door op de drie liggende streepjes te klikken.Het menu wordt nu geopend zoals in de afbeelding wordt weergegeven. Kies hier voor de optie Instellingen.Als eerste moeten de instellingen bij BG eenheid verander worden. Standaard staat deze op mg/dL, maar in Nederland zijn wij gewend te werken met mmol/L.Scroll in de instellingen naar het kopje Delen. Zet hier een vinkje bij de optie Stuur naar Nightscout

Vul bij Nightscout URL in op welke URL je Nightscout te vinden is. Heb je deze URL nog niet dan krijg je deze door de tweede stap van het stappenplan te volgen.

Voer de geheime sleutel in bij API Geheim. Heb je deze URL nog niet dan krijg je deze door de tweede stap van het stappenplan te volgen.

De telefoon is nu klaar voor gebruik. Zodra je de Contour NextLink, met behulp van de OTG kabel, aansluit op de telefoon dan worden de glucosewaarden opgestuurd naar jouw Nightscout. Vanaf dat moment zijn de glucosewaarden op te vragen op alle apparaten die jouw Nightscout kunnen benaderen via dezelfde URL die je hebt opgegeven bij het kopje Nightscout URL.

Stappenplan installeren NightscoutGa verder met stap 2, maak een keuze

Stap 2a: Zelf installeren op eigen server

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk


Hier vind je een beschrijving om Nightscout zelf te installeren op een server

Stap 2b: Zelf installeren op Heroku

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk


Volg de instructies van Nightscout.info om Nightscout te installeren op Heroku

Stap 2c: Service in bruikleen

Moeilijkheidsgraad: Zeer eenvoudig


Vind je het installeren te ingewikkeld? Of zoek je tijdelijk een service? Neem dan een service in bruikleen.