Wie zit er achter Nightscout.nl

Ons zoontje kreeg op vier jarige leeftijd diabetes type-1. Niet alleen het leven van je kind neemt een drastische wending, maar als ouders moet je er ook helemaal mee leren omgaan. Ik denk dat de meeste ouders zich hierin herkennen, ineens ben je 24 uur per dag alert op hoe het met je kind gaat.

Ons zoontje kreeg gelukkig als snel een insulinepomp met sensor. We konden hem vanaf dat moment goed in de gaten houden, maar belangrijker nog is dat hij alweer een stukje van zijn vrijheid terug kreeg.

Al snel kregen wij tips dat wij gebruik konden maken van Nightscout. Hiermee zouden wij ons zoontje nog eenvoudiger in de gaten kunnen houden. Bovendien gaat er een alarm af wanneer dat nodig is, wel een prettig idee als je zelf ligt te slapen. Na een speurtocht is het gelukt om alles aan de gang te krijgen. Omdat ik zelf gewend ben om te werken met computers is het mij gelukt. Maar ik realiseerde mij ook dat dit voor veel mensen misschien niet zo makkelijk gaat. Daarom heb ik besloten om mijn kennis te delen en mensen te helpen zo goed als ik dat kan.

Nightscout.nl is dus een vrijwillig initiatief van een vader die ervaring heeft met een kind met diabetes. De wens is dat iedereen gebruik kan maken van dit platform die dat wil. Op deze manier hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen.