Hoe kan je zelf Nightscout krijgen

Je wilt zelf ook Nightscout, maar hoe pak je zoiets aan? Wat heb je nodig en hoe installeer in Nightscout. Wij hebben een stappenplan voor je klaargezet waarmee je snel aan de gang kan. Mocht je er desondanks niet uitkomen dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Het stappenplan is specifiek geschreven voor de Medtronic 640 insulinepomp in combinatie met een Contour NextLink 2.4. Mogelijk kan je het stappenplan ook volgen als je een andere combinatie gebruikt. Mocht dit het geval zijn dan horen wij dat ook graag zodat wij deze kennis weer kunnen delen met anderen.

Je hebt maximaal twee stappen nodig om Nightscout te kunnen gebruiken. Stap 1 is voor iedereen gelijk; het uitlezen van de waarden van de bloedglucose. Stap 2 kan op drie verschillende wijzen worden uitgevoerd. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zelf een server te installeren. Het voordeel is dat je dan zelf de baas bent over hoe je alles regelt. Enige kennis om dit voor elkaar te krijgen is dan wel een vereiste.

Een andere iets minder complexe manier is om Nightscout te installeren op Heroku. Dit is de 'standaard' manier hoe Nightscout geïnstalleerd wordt. Hoewel deze manier iets minder complex is, is enige kennis hier toch zeker geen overbodige luxe.

De veruit eenvoudigste manier is een service in (tijdelijk) bruikleen te nemen van ons. Het voordeel is dat de hele installatie door ons geregeld wordt. Een nadeel is dat er beperkt ruimte is waardoor het mogelijk is dat wij je helaas niet (direct) kunnen helpen. Informeer hierover via info@nightscout.nl.

Stappenplan installeren Nightscout

Stap 1 moet je altijd uitvoeren

Stap 1: Waarde bloedglucose uitlezen

Installatie van telefoon met upload mogelijkhedenMaak bij Stap 2 een keuze

Stap 2a: Zelf installeren op eigen server

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk


Hier vind je een beschrijving om Nightscout zelf te installeren op een server

Stap 2b: Zelf installeren op Heroku

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk


Volg de instructies van Nightscout.info om Nightscout te installeren op Heroku

Stap 2c: Service in bruikleen

Moeilijkheidsgraad: Zeer eenvoudig


Vind je het installeren te ingewikkeld? Of zoek je tijdelijk een service? Neem dan een service in bruikleen.